Ціни на нафту помірно зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту помірно зростають

Енергетика
294
Ціни на нафту помірно зростають на тихих ранкових торгах понеділка завдяки очікуванням того, що Саудівська Аравія продовжить обмежувати видобуток сировини для подальшої стабілізації ринку, а також за рахунок скорочення кількості бурових у США.
Ф’ючерси на нафту сорту Brent зросли на 0,20 відсотка до $55,73 за барель. Ф’ючерсні контракти на американську нафту WTI до цього часу торгувалися біля позначки $49,46 за барель, що на 0,34 відсотка вище за попереднє закриття, повідомляє Рейтер. Прагнення Саудівської Аравії – найбільшого експортера нафти у світі і негласного лідера ОПЕК – продовжити обмежувати видобуток сировини заради стабілізації ринку буде підтримкою котируванням, кажуть аналітики.
“Ми, в принципі, впевнені в тому, що Саудівська Аравія буде продовжувати підтримувати нафтовий ринок, особливо до лістингу Saudi Aramco”, – сказав аналітик ASR Wealth Advisers.
Ер-Ріяд планує наступного року продати 5 відсотків акцій Saudi Aramco заради залучення інвестицій і зниження залежності економіки королівства від нафти. Серед інших факторів підтримки котирувань інвестори називають зниження кількості бурових установок у США. Кількість бурових у США зменшилася на дві штуки до 748 за тиждень до 6 жовтня, свідчать дані Baker Hughes.
Нафтогазові компанії і переробники в штатах Луїзіана, Міссісіпі та Алабама планують відновити роботу в понеділок після зупинки через шторм “Нейт”. Посилившись в неділю до урагану, “Нейт” ослаб і просувається вглиб континенту, вже не загрожуючи нафтовій інфраструктурі на американському узбережжі Мексиканської затоки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас