День фінансів, 6 жовтня: пенсія двома частинами, прийдешній дефіцит бензину і наслідки референдуму в Каталонії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 6 жовтня: пенсія двома частинами, прийдешній дефіцит бензину і наслідки референдуму в Каталонії

1018
У п’ятницю, 6 жовтня, депутати, вдосталь напрацювавшись, закрили вранці засідання Верховної Ради достроково, тому джерелом новин виявилася інша частина цивілізованого світу.
У ЄБРР назвали умову, за якої вони погодяться купити частку в націоналізованому Приватбанку. За словами директора ЄБРР в країнах Східної Європи Френсіса Маліжа, для цього необхідно, щоб запрацював закон про державні банки, який передбачає нову модель управління банківськими установами.
Названа країна ЄС, яка більше від усіх купує українську агропродукцію. У профільному міністерстві заявили, що найбільше Україна експортувала товарів аграрного сектора в Індію, Єгипет і Нідерланди. Також в Мінагрополітики зазначили, що динаміка українського аграрного експорту в ЄС зросла на 37,3% і в цілому склала $3,6 млрд.
Українців очікує істотний дефіцит бензину. Принаймні, так вважають у консалтинговій групі «А-95». За словами трейдерів, відразу два великі виробникі заявили про припинення виконання контрактів. Зокрема, стало відомо, що «Укртатнафта» вчора зняла з продажу партії бензинів А-92 і А-95, а сьогодні і зовсім заморозила контракти.
Наслідки нової реформи. Пенсію в жовтні виплатять двома частинами. За словами глави ПФ, ті, хто буде отримувати пенсію після набрання чинності закону про осучаснення пенсій, отримають перераховану виплату за двома відомостями відразу, а ті, хто вже отримав пенсію до набрання чинності закону, отримають перераховану частину до 25 жовтня.
Банки йдуть із Каталонії. Фахівці зазначають, що на тлі референдуму про незалежність переїзд кредитних установ може сильно вдарити по фінансовій галузі Каталонії. Увечері 5 жовтня агентство Fitch повідомило, що має намір знизити кредитний рейтинг Каталонії в зв’язку з “непередбачуваним розвитком подій” і можливим порушенням фінансових потоків в автономне співтовариство. Про можливе пониження рейтингу регіону повідомили і в Standard&Poor’s.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас