Як зробити дорогу покупку і не втратити субсидію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зробити дорогу покупку і не втратити субсидію

Казна та Політика
5739
У Кабміні дали роз’яснення, коли і за якої умови українців чекає відмова в призначенні комунальної субсидії.
Зокрема, якщо людина оплатила дороге лікування родича, купила квартиру або оплатила навчання своєї дитини – то це жодним чином не впливає на призначення субсидії.
“Основним критерієм, за яким житлова субсидія не призначається, є одноразова покупка, яка перевищує 50 тисяч гривень. Однак і тут є винятки. Зокрема, оплата дорогого лікування будь-якого з членів сім’ї, довгострокове накопичення коштів на купівлю квартири або оплата навчання дитини”, – йдеться в повідомленні Кабміну на фейсбуці.
Якщо, наприклад, сім’я 10 років збирала кошти, щоб придбати собі житло, купівля квартири перевищила суму 50 тисяч гривень і у сім’ї немає іншого житла – такі люди можуть подати документи для оформлення житлової субсидії на розгляд Комісії з питань соціального захисту населення, які діють при кожній райдержадміністрації або органі місцевого самоврядування.
Крім того, якщо сім’я зробила покупку, яка перевищує 50 тисяч гривень в період отримання субсидії, державну допомогу в оплаті житлово-комунальних послуг їй не припинять надавати. Факт такої покупки впливає виключно на право призначення субсидії на наступний термін.
На оформлення субсидії не впливає також вартість майна, отриманого в спадщину або в подарунок. Цей дохід не включається до сукупного доходу сім’ї і не береться до уваги при розрахунку розміру субсидії.
  • Наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів також не впливає на право отримання субсидії. Враховується офіційний дохід, який приносить це майно.
  • Якщо сім’я придбала квартиру в кредит, то при визначенні її права на субсидію враховується сума першого внеску.
  • Якщо ця сума перевищує 50 тисяч гривень, субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас