Нобелівську премію миру отримала міжнародна кампанія з відмови від ядерної зброї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нобелівську премію миру отримала міжнародна кампанія з відмови від ядерної зброї

Світ
208
Міжнародна кампанія з відмови від ядерної зброї названа лауреатом Нобелівської премії миру в 2017 році, повідомили в Нобелівському комітеті сьогодні вдень. Кампанія являє собою коаліцію організацій з більш ніж ста країн світу, яка співпрацює заради заборони створення і використання ядерної зброї на всій планеті.
“Організація отримує нагороду за свою роботу, щоб привернути увагу до катастрофічних гуманітарних наслідків будь-якого застосування ядерної зброї і за її новаторські зусилля в досягненні заборони на таку зброю на основі договорів”, – йдеться в офіційно прес-релізі Нобелівського Комітету.
Нобелівський комітет підкреслив, що світ без зброї масового ураження – важлива частина заповіту Альфреда Нобеля. Подальші кроки в цьому питанні повинні зробити країни, які таку зброю мають, ініціювавши переговори. На сьогодні в світі налічується 15 000 одиниць ядерної зброї.
Нагадаємо, Нобелівську премію миру раніше 26 разів отримували організації, остання з них – Національний Квартет Діалогу в 2015 році. Вона займалася підтримкою демократії в Тунісі після жасминової революції в 2011 році. Крім того, 19 премій було вручено в сфері роззброєння.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас