Розумна пов'язка, керована смартфоном, прискорює загоєння ран — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумна пов'язка, керована смартфоном, прискорює загоєння ран

Світ
2679
Дослідники з університету Небраски-Лінкольна, медичного факультету Гарварда і МТІ представили спільну розробку – «розумну» пов’язку, яка кожним своїм волокном може загоювати хронічні рани і каліцтва, отримані на полях битв. Пов’язка складається з електропровідних волокон, покритих лікувальним гелем. Його склад буде індивідуально підбиратися для кожного пацієнта, виходячи з того, які саме антибіотики йому потрібні. Також в складі гелю будуть речовини, що прискорюють процес регенерації тканин, знеболюючі або будь-які інші ліки.
Мікроконтролер розміром з поштову марку наводиться в дію смартфоном або аналогічним девайсом. Він відправляє слабкі електричні розряди на певні волокна пов’язки, нагріваючи їх. Тепло активує лікувальні компоненти гелю, яким покриті волокна. Вони цілеспрямовано надходять на уражені ділянки і загоюють їх. Одна пов’язка може поєднувати в собі відразу кілька різних препаратів, які потрібні для лікування рани. Це дозволяє контролювати дози і чітко дотримуватися схеми прийому ліків.
Дослідники вважають, що така пов’язка особливо допомагає хворим на діабет, які страждають від хронічних, не загоюються ран. У США від цієї недуги страждає 25 млн осіб і 25% всіх пенсіонерів старше 65 років. Не менш корисною вона буде і для військових, а також для всіх постраждалих від кульових або осколкових поранень.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас