Нафта дешевшає у четвер після зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає у четвер після зростання

Енергетика
275
Ціни на нафту еталонних марок знижуються в ході азіатських торгів у п’ятницю на тлі занепокоєння зростанням видобутку та експорту США, повідомляє MarketWatch.
Тим часом ринок підтримують новини про можливе продовження термінів угоди країн-членів ОПЕК і не входять в організацію держав, включаючи Росію, про обмеження виробництва нафти.
Напередодні пройшли переговори президента РФ Володимира Путіна і короля Саудівської Аравії Сальмана Бен Абдель Азіза Аль Сауда, в ході яких вони підтримали роботу міністерств енергетики за форматом ОПЕК+.
Також увага учасників торгів прикута до тропічного шторму “Нейт”, який наближається до американського узбережжя. Exxon Mobil Corp. евакуював персонал з розташованої в затоці платформи, а Chevron Corp. планує призупинити роботи на двох платформах.
За оцінками метеорологів, шторм до вихідних переросте в ураган, який пройде через центр Мексиканської затоки і може досягти узбережжя США в Луїзіані або Флориді в неділю.
Грудневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:09 за Києвом подешевшали на $0,06 (0,11%) – до $56,94 за барель. На торгах у четвер їхня ціна зросла на $1,2 (2,15%) і становила $57 за барель.
Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на листопад вранці в п’ятницю знизилися на $0,08 (0,16%) – до $50,71 за барель. За підсумками минулої сесії їх ціна зросла на $0,81 (1,62%) – до $50,79 за барель.
З початку поточного тижня WTI подешевшала на 1,8%, тижневе падіння відзначається вперше з початку вересня.
Згідно з даними міністерства енергетики США, опублікованими в середу, видобуток нафти в США минулого тижня зріс на 14 тис. барелів на добу (б/д) і досягла 9,561 млн б/д. Експорт нафти зріс на 33,1% – до 1,98 млн б/д, імпорт зменшився на 213 тис. б/д.
Сукупні обсяги експорту нафти і нафтопродуктів з США збільшилися більш ніж на 1 млн б/д і досягли нового рекорду – 7,02 млн б/д.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас