Державні інвестиційні проекти за 9 міс. вичерпали 48% передбачених на них коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державні інвестиційні проекти за 9 міс. вичерпали 48% передбачених на них коштів

Казна та Політика
134
Фінансування державних інвестиційних проектів за 9 місяців 2017 року склало 386,1 млн грн або 48% із запланованих 801 млн грн, повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) на своєму сайті.
Згідно з підсумками міжвідомчої комісії з питань інвестиційних проектів, до числа тих, хто вибрав передбачені кошти в найбільш повному обсязі, відносяться проекти з будівництва лікувально-реабілітаційного корпусу Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова НАМНУ, реставрація приміщень Львівської музичної академії. Вони освоїли кошти на 100%. На 91% використані кошти, передбачені на реставрацію клінічного корпусу №3 Інституту нейрохірургії ім. Ромоданова НАМНУ, повідомляє МЕРТ.
Головні розпорядники бюджетних коштів заявили про необхідність додаткового фінансування в поточному році на 285,5 млн грн, повідомляє міністерство. Так, 56 млн грн буде потрібно додатково на будівництво лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні ОХМАТДИТ. Ще 200 млн грн заявлені на реставрацію Маріїнського палацу, йдеться в повідомленні міністерства.
Мінекономрозвитку зазначає, що в держбюджеті на 2017 рік передбачено 1,7 млрд грн на фінансування 18 державних інвестпроектів. Крім того, один проект фінансується за рахунок кредиту на умовах пов’язаної допомоги між Україною та Польщею. Загальна вартість проектів складає 24 млрд грн, з яких для завершення їх потрібно 22,8 млрд грн з держбюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас