Скільки населення України довіряє Євросоюзу – опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки населення України довіряє Євросоюзу – опитування

Казна та Політика
1426
58% населення України довіряють Європейському Союзу, порівняно з 51% громадян, які довіряють Організації Об’єднаних Націй, і 46% громадян, які довіряють НАТО.
Про це свідчать результати опитування громадської думки щодо Європейського Союзу — 2017 р.
Також 43% українців позитивно ставляться до ЄС, а 58% українських громадян вважають, що відносини з Європейським Союзом є хорошими.
Більше ніж 70% українців вважають, що ЄС представлє такі цінності, як захист прав людини, економічне процвітання, верховенство права та громадянські свободи. Більше половини українців (56%) заявили, що знають про фінансову підтримку ЄС, а 36% з них вважають, що така підтримка є ефективною (показник зріс порівняно з 34% за минулий рік).
Опитування громадської думки проводилося проектом «Східне сусідство ЄС» з березня по травень 2017 року у всіх шести країнах Східного партнерства – у Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Республіці Молдова та Україні. Такі щорічні опитування було проведено вже вдруге, а перша хвиля опитування була в 2016 році. В Україні опитування громадської думки проводили на основі особистих інтерв’ю з репрезентативною вибіркою з 1000 осіб.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас