В Україні хочуть звільнити від податків власників електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть звільнити від податків власників електромобілів

Казна та Політика
2325
Група депутатів зареєструвала у Верховній Раді України новий законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення і підвищення доступності індивідуального електротранспорту в Україні». Документ передбачає звільнення власників електромобілів від податків.
Новий законопроект про зміни в Податковому кодексі України передбачає повне скасування податку на додану вартість на електромобілі при їх розмитненні. Також в документі йдеться про звільнення від податку на додану вартість при комерційній діяльності із застосуванням електротранспорту. Зокрема, маються на увазі служби таксі, прокат, лізинг і перевезення на замовлення.
Також в законопроекті пропонується повне скасування акцизів на електрокари в Україні. Раніше, в 2016 році, цей акциз був знижений до 109 євро за один електромобіль. Тепер же народні депутати пропонують повністю відмовитися від нього.
Зазначимо, що якщо цей законопроект буде прийнятий Верховною Радою, вказані вище пільги будуть діяти до 31 грудня 2022 року.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас