Ще 400 жителів Онтаріо почнуть отримувати базовий основний дохід у жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще 400 жителів Онтаріо почнуть отримувати базовий основний дохід у жовтні

Світ
609
В експерименті з безумовним основним доходом в Онтаріо в кінцевому підсумку візьмуть участь 4000 жителів. Перша група учасників вже отримує виплати, а в жовтні до неї долучиться друга група. Влада провінції виплачуватиме кожному учаснику до $13 619 на рік, а пари зможуть розраховувати на допомогу до $19 261. Проект триватиме три роки.
Влада Онтаріо повідомила про старт експерименту з безумовним основному доходом (БОДом) в декількох містах провінції. У жовтні до проекту приєднаються ще 400 учасників з Ліндсея, Гамільтона, Брантфорда, графства Брант і Тандер-Бей. За винятком Гамільтона, населення цих міст не перевищує 500 000 осіб.
На даний момент деякі жителі згаданих населених пунктів вже отримують виплати. Гроші учасникам переказують щомісяця 25 числа, а загальна сума БОДу на рік становить до $13 619 одній людині і до $19 261 подружжю. Люди з інвалідністю отримують додатково $4810 щорічно. Загальний фонд програми складе $120 млн.
Згодом число отримувачів допомоги збільшиться до 4000 тисяч, не рахуючи корінного населення Канади, яке буде отримувати окремі виплати. Це перший експеримент такого масштабу в Північній Америці. Він триватиме до весни 2020 року.
«Економіка Онтаріо досить сильна і стабільна, проте багато жителів провінції не відчувають це зростання в повсякденному житті. Людям доводиться зводити кінці з кінцями через підвищення цін і прекарну зайнятість», – пояснили влади Онтаріо в прес-релізі.
Оцінювати результати експерименту будуть експерти з лікарні Сент-Майкл і Університету Макмастера. Організатори сподіваються, що виплати позитивно позначаться на здоров’ї, рівні освіти і умовах праці володарів низьких доходів.
За даними UNICEF, кожна п’ята дитина в Канаді живе за межею бідності. БОД повинен стати для них фінансовою «подушкою безпеки». Прем’єр-міністр Онтаріо Кетлін Уїнн не приховує, що експеримент з БОДом вирішили провести через зростання економічної непевності в світі. У квітні Уїнн заявила, що причиною неясності і змін стали нові технології і обрання Дональда Трампа президентом США. «Своїм проектом ми кажемо людям – уряд з вами, Онтаріо з вами».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас