ЄС виступає за спільне управління океанами - Федеріка Могеріні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виступає за спільне управління океанами - Федеріка Могеріні

Світ
519
Європейський союз виступає за спільне глобальне управління морями і світовим океаном, тому що вони належать усьому людству, а дві третини їх площі не відносяться ні до чиєї національної юрисдикції, заявила в четвер верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні на відкритті міжнародної конференції “Наш океан” на Мальті.
“Я з гордістю оголошую від імені Європейського союзу, що Єврокомісія викладає на стіл 560 млн євро для реалізації 36 конкретних проектів для “Нашого океану”. Це широкий спектр проектів – від глобальної кооперації з партнерами до невеликих справ в нашому повсякденному житті”, – сказала вона.
“Жодна країна не може домогтися успіху самотужки, у нас немає альтернативи об’єднанню сил”, – продовжувала Ф.Могеріні.
Також ЄС і Австралія запропонували створити найбільші в світі морські заповідники в Антарктиці і запрошують міжнародних партнерів до участі в цьому проекті.
“У Північному Льодовитому океані не має значення, під яким прапором криголам – європейським, американським чи азіатським. Ми всі намагаємося працювати разом, тому що всі зацікавлені у вільному і безпечному плаванні навколо Північного полюсу”, – сказала глава дипломатії ЄС.
Ф.Могеріні розповіла про інвестиції ЄС в міжнародне співробітництво в найважливіших акваторіях, в тому числі в антипіратські програмі в Гвінейській затоці, де європейські інструктори навчають місцеві берегові служби, зміцнюють правоохоронну систему.
Вона зазначила, що ЄС має кращі в світі технології космічної зйомки високої якості і надає свої системи “Галілей” і “Коперник” на службу глобальній морській безпеці.
“Ми, європейці, Європейський союз, вважаємо, що глобалізований світ потребує більше узгодженого глобального управління. І важко, насправді неможливо уявити собі глобальне управління без спільного управління океанами”, – заявила вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас