До 2060 року половина продукції в світі буде друкуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2060 року половина продукції в світі буде друкуватися

Технології&Авто
489
Голландський банк ING прогнозує, що розвиток 3D-друку призведе до того, що світова торгівля впаде на чверть через 40 років. Транскордонні поставки значно скоротяться, тому що всі комплектуючі можна буде надрукувати на місці, наводить прогнози банку сайт 3ders.
Банк задався питанням: чи загрожує 3D-друк світовій торгівлі? Відповідь вийшла позитивною. Головний висновок: за 4 найближчі десятиліття 3D-друк “обвалить» світову торгівлю на 25%. Принтери дають величезну гнучкість і точність – при правильному розвитку цієї галузі вони можуть швидко помітити значну частину іноземних постачальників, вважають у банку. Ті ж експерти пророкують, що половина всіх речей, вироблених на планеті через 40 з невеликим років, вийдуть з-під 3D-принтера.
Незважаючи на те, що сьогодні мало підприємств використовують методи 3D-друку в виробництві, ING вже оцінює цю індустрію в $6 млрд. За рахунок інвестицій, нових проектів і великих компаній, пов’язаних з цією індустрією, банк і очікує стрімкого зростання в найближчому майбутньому.
У кожній галузі будуть розроблені свої власні 3D-технології, пишуть експерти банку. В автомобільній промисловості будуть свої принтери, у важкій – свої. Таке проникнення, можливість підлаштування під певне середовище – головна перевага 3D-друку, яке дозволить їй розвиватися і далі.
Сьогодні вже майже не залишилося сфер, куди б не пробрався 3D-друк. Принтери друкують будівлі, деталі кораблів, підводні човни. Їх дуже полюбила медицина, тому що вони дають нові можливості у друку ліків і навіть тканин і органів. І не тільки кісток – є перші зразки людського серця, виготовлені принтером.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас