Марсіанська місія SpaceX загрожує майбутньому NASA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марсіанська місія SpaceX загрожує майбутньому NASA

Світ
1425
Плани SpaceX з освоєння Марса набувають все більшої ясності – нещодавно Ілон Маск розповів про будівництво нової потужної ракети, яка доставить перших колонізаторів до Червоної планети. Проект приватної компанії поки не реалізований, але масштаб амбіцій і серйозність задуму вже похитнули становище NASA. За даними джерел, влада США може віддати перевагу компанії Маска і урізати фінансування марсіанської місії космічного агентства.
Наприкінці вересня глава SpaceX Ілон Маск розповів про новий проект Big F*cking Rocket – універсальну пасажирську ракету, яка зможе доставляти людей з Лондона в Дубай і, водночас, з Землі на Марс. Крім того, ракета буде використовуватися для доставки супутників на орбіту і для обслуговування МКС, а надавати всі ці послуги SpaceX буде за зниженою ціною.
Маск не назвав точної дати першого польоту на Марс, але раніше він обіцяв відправити пілотовану місію в 2020-х роках. Експерти припускають, що до 2025 року цей проект буде реалізований.
Водночас NASA планує зібрати з Марса перші зразки порід тільки в 2026 році, а відправити астронавтів на Червону планету агентство збирається не раніше 2030 року. При цьому у організації досі немає чіткого плану дій після 2020-го року. Більше того, в липні NASA визнало, що у нього немає грошей на відправку людей на Марс.
На цьому тижні оновлений склад Космічної ради при Білому домі обговорить плани США щодо освоєння космосу. Як повідомляє Wall Street Journal, плани NASA щодо освоєння Марса швидше за все скорегують або переглянуть. Є ймовірність, що чиновникам доведеться вибирати між підрядниками NASA і приватною компанією SpaceX. При цьому адміністрація США не приховує, що зацікавлена ​​в державно-приватному партнерстві та конкурентному космічному ринку.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас