ЄБРР продовжить давати Україні кредити на газ за однієї умови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР продовжить давати Україні кредити на газ за однієї умови

Кредит&Депозит
1210
Європейський банк реконструкції і розвитку готовий продовжити фінансову підтримку закупівель газу для України і навіть збільшити її обсяг, але розцінює як перешкоду відсутність незалежної наглядової ради в “Нафтогазі”.
Про це заявив директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Френсіс Маліж.
“Проблему в “Нафтогазі” потрібно вирішити. Ми працювали з “Великою сімкою”, з міжнародними фінансовими організаціями, і вийшли з пропозиціями до уряду. Ми сподіваємося, що процес реформування “Нафтогазу” продовжиться”, – сказав Маліж.
Він зазначив, що це невідкладна проблема, оскільки компанії потрібна незалежна Наглядова рада, але у України є деякий час для її вирішення, оскільки термін трирічної програми ЄБРР щодо фінансування закупівлі газу на 300 мільйонів доларів закінчується в кінці зими.
“Ми хочемо продовжити, і може навіть збільшити обсяги цієї кредитної лінії, але за цей період ми повинні домовитися, що робити далі з реформою корпоративного управління”, – додав Маліж.

Довідка Finance.ua:

  • 19 вересня незалежні члени наглядової ради НАК “Нафтогаз України” Пол Ворвік та Маркус Річардс вирішили піти у відставку.
  • Загалом до наглядової ради “Нафтогазу” входило 5 членів: екс-міністр енергетики Володимир Демчишин, Юлія Ковалів та іноземці Пол Ворвік, Чарльз Проктор і Маркус Річардс.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас