76% британців бояться концепції розумного будинку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

76% британців бояться концепції розумного будинку

Технології&Авто
347
Занепокоєння у більшості британців викликає збір даних і ризик злому, виявило опитування MoneySuperMarket. Хоча респонденти усвідомлюють переваги систем розумного будинку, зважитися на купівлю смарт-пристроїв готові не всі. Єдиний виняток – це телевізор з розумними функціями, яким володіє кожен третій.
Сайт MoneySuperMarket опитав 2000 жителів Британії, щоб дізнатися, як вони ставляться до пристроїв інтернету речей і розумного будинку. До цієї категорії належать побутові прилади і датчики, підключені до мережі, які автоматично збирають дані про свою роботу і тим самим покращують якість сервісів. Так, термостати вчаться підлаштовуватися під смаки господаря, а IoT-лічильники автоматично збирають дані про витрати води та енергії і передають їх на смартфон. Передбачається, що такі пристрої допомагають економити на комунальних рахунках і страховці.
Незважаючи на переваги, більшість британців бояться технологій розумного будинку. У 76% страх викликає несанкціонований збір даних. Водночас 51% респондентів бояться, що до пристроїв отримають доступ хакери, а 43% опитаних побоюються вірусів, які зроблять прилади непридатними для використання. Ще 42% непокояться, що гаджети будуть записувати інформацію без відома власника.
При цьому загальне уявлення про інтернет речей у британців є – з технологією підключеного будинку знайомі 77% респондентів. Однак широкі знання в цій сфері мають лише 6%.
Як зазначає Business Cloud, найпопулярнішим смарт-пристроєм в Британії виявився телевізор – ним володіє кожен третій учасник опитування. На другому місці розумні лічильники енергії – їх можна виявити у 16% опитаних.
Опитування також показало, яких пристроїв бракує британцям. Так, 29% хотіли б володіти духовкою, що самоочищається, 11% – саморозвантажним відром для сміття, а 5% не відмовилися б від холодильника, який автоматично розливає вино. При цьому 58% готові подолати свій страх і придбати гаджет, якщо він допоможе заощадити гроші на страховці.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас