Honda представить електромотоцикл, що сам балансується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Honda представить електромотоцикл, що сам балансується

Технології&Авто
646
На 45-му моторшоу в Токіо, яке пройде з 27 жовтня по 5 листопада, Honda представить свій новий мотоцикл «Riding Assist-e» з автоматичним балансуванням, призначений для мотоциклістів-початківців. Про модель розповідає Ellectrec.
Технологія балансування Honda, мабуть, запозичена у її робота ASIMO і скутера UNI-CUB, що сам балансується, і працює тільки на дуже низьких швидкостях. На більш високих швидкостях, коли необхідно нахиляти мотоцикл при поворотах, автоматичне балансування більше не потрібне, за винятком ситуацій, коли вона може допомогти в запобіганні аваріям. Система Honda Riding Assist не застосовує традиційні гіроскопи через їх велику вагу, натомість для балансування мотоцикла будуть використовуватися невеликі рульові рухи.
На даний момент про цю цікаву модель офіційно повідомляється дуже небагато. Подробиці з’являться тільки після презентації Honda на токійському моторшоу в кінці місяця. Однак, придивившись до фотографій, вже зараз можна дещо дізнатися. Судячи з них, у Riding Assist-e буде міцна ґратчаста рама, односторонній маятник, шини Bridgestone, гальмівна система Nissin, дротовий дросель і світлодіодні фари. На приладовій панелі вказані ступені нахилу і відзначений режим 4, що натякає на щонайменше 4 різні режими їзди. Зарядний пристрій, судячи з усього, представлено моделлю J1772 і забезпечено стандартною вилкою.
Раніше стало відомо про такі мотоцикли, що розробляються Lit Motors і BMW. Технологія, застосована Lit, являє собою пару керуючих імпульсних гіроскопів. Вони використовують гіроскопічні обертання, щоб підтримувати транспортний засіб у вертикальному положенні при повній зупинці, автоматично вписуватися в повороти і навіть служити противагою в разі зіткнення. BMW поки тримає в таємниці подробиці роботи свого мотоцикла.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас