Долар дорожчає на ознаках відновлення економіки США, заявах ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дорожчає на ознаках відновлення економіки США, заявах ФРС

Валюта
923
Долар продовжує підйом другу сесію поспіль, відіграючи сильні дані щодо ділової активності в промисловості США і виступи керівників Федеральної резервної системи (ФРС).
Євро до 9:22 за Києвом у вівторок коштував $1,1712 проти $1,1733 на закриття попередньої сесії в Нью-Йорку, за яку долар подорожчав до євро на 0,7%.
Вартість долара збільшилася на 0,3% – до 113,08 єни, євро в парі з японською нацвалютою піднявся на 0,1%, до 132,53 єни.
На думку голови Федерального резервного банку (ФРБ) Міннеаполіса Ніла Кашкарі, Федрезерву не варто підвищувати процентні ставки доти, доки інфляція в США не досягне цільового показника.
“Я б волів, щоб ми не підвищували ставку знову, поки інфляція за індексом PCE не досягне мети в 2% у річному вимірі”, – йдеться в заяві Н.Кашкарі, опублікованій на сайті ФРБ Міннеаполіса.
Тим часом голова ФРБ Далласа Роберт Каплан поки що не визначився, чи слід Федрезерву підвищувати ставки в грудні. За його словами, керівництву ФРС “належить дуже пильно розглянути питання про необхідність подальшого посилення в грудні”.
“Коли я дивлюся на інфляцію, мені просто потрібно бачити, я повинен вірити, що ми досягнемо прогресу в досягненні нашої мети в середньостроковій перспективі. Середньостроковою перспективою можуть бути найближчі 2-3 роки”, – сказав він журналістам після заходу в Ель-Пасо, штат Техас.
Р. Каплан повторив, що ФРС “може собі дозволити” проявити терпіння в питанні посилення грошово-кредитної політики.
Згідно з інструментом FedWatch біржового оператора CME, ймовірність підйому ставки американським Центробанком на грудневому засіданні в даний час оцінюється ринком в 76,7%, тоді як минулого тижня вона перевищувала 83%.
Австралійський долар впав на 0,4% до долара США. Резервний банк Австралії (РБА, ЦБ країни) у вівторок залишив базову процентну ставку на рекордно низькому рівні – 1,5%. Центробанк також просигналізував, що не має наміру поспішати з посиленням грошово-кредитної політики, оскільки стурбований слабкістю інфляції і зміцненням нацвалюти.
Валюти країн, що розвиваються, дешевшають на тлі даних про виробничу активність в США, які виявилися кращими за прогнози і підтримали долар, при цьому інвестори зберігають обережність за відсутності торгів у КНР.
Офшорний юань опустився до мінімуму з 16 серпня на тлі “золотого тижня” в материковому Китаї: на торгах у Гонконгу він знизився на 0,26%, до 6,6904 юаня/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас