Ціни на нафту знижуються через зростання видобутку ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту знижуються через зростання видобутку ОПЕК

Енергетика
492
Ціни на нафту еталонних марок падають під час азіатських торгів у вівторок, оскільки інвестори стурбовані відхиленням низки держав ОПЕК від узгоджених обсягів видобутку.
Згідно з даними, зібраними агентством Bloomberg, ОПЕК збільшила видобуток нафти у вересні на 120 тис. барелів на добу (б/д) у порівнянні з попереднім місяцем – до 32,83 млн б/д. Виробництво нафти в Лівії відновлюється з мінімуму за п’ять місяців після відновлення робіт на родовищі аш-Шарара.
Вартість грудневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за Києвом знизилася на 22 центи (0,39%) – до $55,90 за барель.
Нафта WTI з поставкою в листопаді на електронних торгах в системі Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $0,14 (0,28%) – до $50,44 за барель.
У понеділок Brent подешевшала на 1,2%, до $56,12 за барель, WTI – на 2,1%, до $50,58 за барель.
“Схоже, ринок зараз взяв паузу. Підвищення цін, ймовірно, призведе до тенденції на збільшення видобутку в США і матиме стримуючий вплив на ринок нафти. Поки що ОПЕК дотримується узгоджених скорочень, ціни отримують певну підтримку”, – вважає аналітик австралійської Fat Prophets Девід Леннокс.
Як повідомляє MarketWatch з посиланням на опитування, проведене Reuters, країни ОПЕК збільшили видобуток нафти у вересні 2017 року на 50 тис. барелів на добу, а рівень відповідності обсягів виробництва нафти умовами угоди про обмеження видобутку опустився до 86%.
За даними експертів, такі держави, як ОАЕ, Еквадор або Ірак, виконують домовленості лише на 30%, в той час як основну частину обтяжливих зобов’язань беруть на себе Саудівська Аравія і Ангола.
Тим часом видобуток нафти в США тижнем раніше збільшився до 9,55 млн барелів на добу (б/д), тепер він всього на 60 тис. б/д нижче від піку, зафіксованого в 2015 році.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас