У Норвегії спустять на воду безпілотний електричний контейнеровоз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Норвегії спустять на воду безпілотний електричний контейнеровоз

Технології&Авто
599
У Норвегії було оголошено про завершення розробки електричного вантажного судна, керованого штучним інтелектом, повідомляє Clean Electric. Тепер корабель, відомий як «Яра Біркеланд», буде проходити випробування на 80-метровій випробувальній установці SINTEF Ocean в Тронхеймі.
Хоча повномасштабне судно так і не було показано, публіці під час заяви продемонстрували зменшену 6-метрову модель масою 2,4 тонни. Як очікується, корабель остаточного розміру буде спущений на воду і приступить до тестування і виконання робіт на початку 2019 року. Повністю автономне функціонування планується почати в 2020 році. Коли «Яра Біркеланд» буде введена в експлуатацію, вона зможе за один рейс виконати роботу, еквівалентну 40 000 поїздок на напівпричепах з заводу з виробництва добрив Yara в Порсгрунні на півдні Норвегії в порти Брейвік і Ларвік. Тим самим судно значно скоротить викиди парникових газів.
У прес-релізі повідомляється, що «Яра Біркеланд» була спроектована в норвезькій інженерно-конструкторській компанії Marin Teknikk. При створенні зменшеної моделі використовувалися ті ж технології, що і в цьому кораблі, включаючи повністю робочу систему рульового управління від KONGSBERG. Компанія також забезпечила електропривод судна, акумуляторні системи, системи управління рухом та автономні системні датчики.
Рішення про те, де будуватиметься судно, буде прийнято і винесено на суд громадськості до кінця 2017 року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас