У США вперше оголосили про підозру в шахрайстві з криптовалютами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США вперше оголосили про підозру в шахрайстві з криптовалютами

Фінтех і Картки
654
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США вперше висунула звинувачення бізнесмену Максиму Заславському і двом компаніям у махінаціях з розміщенням цифрової валюти. Про це йдеться в повідомленні SEC.
Як повідомляється, комісія підозрює бізнесмена в обмані інвесторів при проведенні первинних розміщень токенів (ICO) для проектів, пов’язаних з нерухомістю та алмазами.
За твердженням представників SEC, Заславський і його компанії продавали незареєстровані цінні папери, а пропоновані цифрові монети не існували. Крім того, ділки REcoin Group Foundation і DRC World (також відомої як Diamond Reserve Club) обіцяли інвесторам високий прибуток від операцій компаній, притім що компанія не вела взагалі ніяких операцій.
Рекламуючи свою валюту, йдеться в скарзі SEC, Заславський позиціонував її як першу в світі криптовалюту, забезпеченням по якій є нерухомість. Крім того, ділок запевняв інвесторів в тому, що виручені за токени кошти будуть вкладені в ринок нерухомості. Також Заславський хвалився перед інвесторами тим, що вже залучив близько 4 млн доларів, в той час як фактична сума становить приблизно 300 тис доларів.
За тим же принципом Заславський діяв і з другою своєю компанією DRC World, яка нібито інвестувала в алмази і діаманти. SEC стверджує, що ні Заславський, ні компанія не придбали ніяких алмазів і не займалися комерційною діяльністю. SEC домоглася замороження активів, що належать Заславському і його компаніям, через суд. Надалі справа розглядатиметься в федеральному окружному суді Брукліна (Нью-Йорк).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас