В уряді підрахували, якої шкоди завдали "чорні лісоруби" Карпатам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді підрахували, якої шкоди завдали "чорні лісоруби" Карпатам

Кримінал
605
В останні роки в Карпатському регіоні було зафіксовано більше ніж 2 тис. порушень природоохоронного законодавства, і при цьому сума штрафів склала менше ніж 150 тис. грн, а сума збитків, завданих державі, становить майже 57 млн ​​грн, — повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
«Наведу кілька даних, які красномовно демонструють і стан ПЗФ (природно-заповідний фонд – Ред.), і стан сучасної екоінспекції. В Карпатському регіоні налічується понад 1,5 тисячі об’єктів, з яких — 114 загальнодержавного значення і 11 підпорядковані Мінприроди. Так от, в період з 2014 по 2017 рік було зафіксовано 2 тис. порушень природоохоронного законодавства. Штрафи склали майже 150 тис. грн. При цьому державі завдано збитків майже на 57 млн ​​грн, з яких стягнуто на користь держави трохи більше ніж 2 млн грн. Ці цифри є показовими. У них вся «ефективність» екоінспекції та стан ПЗФ в Карпатах», — сказав голова Мінприроди на робочій нараді під головуванням Президента України на Івано-Франківщині.
Міністр також зазначив, що не краща ситуація і щодо стану водних об’єктів у регіоні. «Близько 90% рекреаційних установ вводиться в експлуатацію без очисних споруд. Знищення Карпатських лісів, масові неконтрольовані вирубки становлять постійну загрозу паводків. Але щороку у держбюджеті на боротьбу зі шкідливим впливом вод передбачено лише 200 тисяч гривень. Звичайно, цих коштів ні на що не вистачає», — резюмував чиновник.
За даними міністерства, тим не менш, Мінприроди спільно з Держводагентством провели успішні міжнародні переговори про залучення фінансування в рамках транскордонного співробітництва на 400 млн грн.
«Щоб отримати ці кошти, Україна повинна зробити внесок у розмірі 10% або 40 млн грн. У цій ситуації розраховуємо на розуміння і підтримку колег по уряду», — уточнив Семерак.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас