Mazda і Toyota разом розроблятимуть електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mazda і Toyota разом розроблятимуть електромобілі

Технології&Авто
449
Toyota спробує добитися успіху на зростаючому ринку електромобілів. Для цього компанія об’єднає свої зусилля з Mazda і постачальником автомобільних компонентів Denso. Про прийняте рішення пишуть Engadget і Electrec.
У Toyota стверджують, що на зміну стратегії вплинуло посилення норм викидів парникових газів по всьому світу.
Угода між трьома компаніями охопить цілий спектр моделей від легкових автомобілів і позашляховиків до невеликих вантажівок. Внесок Mazda буде полягати в плануванні і комп’ютерному моделюванні, в той час як на Denso ляже розробка електроніки. Для управління співпрацею буде сформована нова компанія EV C.A. Spirit Co., Ltd.
Її метою стане дослідження загальної архітектури, необхідної для електромобілів, перевірка роботи транспортних засобів, створених в рамках співпраці, і оцінка життєздатності кінцевого продукту. Toyota розглядає свої дії як спосіб обміну ресурсами між Mazda і Toyota і розраховує на співпрацю з іншими автовиробниками і постачальниками, що може привести до створення нового стандарту електромобілів. Нова ініціатива японської компанії – великий крок вперед у порівнянні з минулим роком, коли Toyota, оголосивши про створення підрозділу електромобілів, заявила на проект всього 4 інженерів.
У планах Toyota і Mazda – виведення на ринок повністю електричних автомобілів в 2020 і 2019 роках відповідно. Шість місяців тому Toyota вже продемонструвала електричний Lexus.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас