Україна почне автоматичний обмін даними між фіскальними органами в 2020 - Данилюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна почне автоматичний обмін даними між фіскальними органами в 2020 - Данилюк

Казна та Політика
718
Україна планує почати автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки нерезидентів за міжнародним стандартом (Common Reporting Standard), який був розроблений ОЕСР і схвалений G20, в 2020 році.
Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк під час зустрічі з представниками Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). За словами міністра, перший обмін податковою інформацією відбудеться за результатами 2019 року.
“Така дата є цілком реалістичною. Ми розуміємо, що на той час треба внести відповідні зміни до законодавства і забезпечити високі стандарти конфіденційності та безпеки даних”, – зазначив Данилюк.
Таким чином, Україна приєднається до понад 100 країн світу, які вводять цей новий стандарт з обміну інформацією для боротьби з ухиленням від сплати податків. У свою чергу, представники ОЕСР запевнили міністра фінансів у тому, що готові активно співпрацювати з Україною з метою недопущення ухилення від оподаткування та відмивання коштів.
Сторони також обговорили перебіг імплементації Плану дій BEPS (Base Erosion and Profit Shifting – План заходів з протидії розмиванню податкової бази і виведенню прибутку з-під оподаткування).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас