Audi випускатиме електромобілі на всіх своїх заводах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Audi випускатиме електромобілі на всіх своїх заводах

Технології&Авто
713
Генеральний директор Audi Руперт Штадлер заявив, що Audi будуватиме електромобілі на всіх своїх заводах по всьому світу, включаючи Мексику і Угорщину. Раніше профспілка Audi висунула вимогу, щоб компанія почала виробництво нових моделей на головному заводі в Німеччині, а не тільки на невеликих заводах, пише Electrec.
Вимога профспілки полягала в тому, щоб компанія перестала сприймати електромобілі як побічний і іміджевий проект. Співробітники занепокоєні, що в довгостроковій перспективі компанія програє конкуренцію на новому ринку, що в свою чергу, негативно позначиться на їхньому майбутньому.
Виробництво першого електромобіля компанії під назвою e-tron Quattro SUV було намічено на 2018 рік у Брюсселі. Друга модель під назвою e-tron Sportback буде випущена там же через рік. У Audi стверджують, що зможуть створити «близько дюжини» моделей електромобілів до 2025 року. Audi говорила про створення електромобілів і раніше, але до виробництва справа не доходила. Гібридний A3, який був заявлений і протестований як повністю електричний автомобіль ще в 2012 році, на етапі виробництва став гібридом. Багато концептуальних моделей Audi пройшли цей шлях: або у них з’являвся ДВЗ на етапі виробництва, або модель зовсім не надходила в продаж.
Можливо, що заява Руперта Штадлера – сигнал про те, що компанія почала всерйоз ставитися до виробництва електромобілів. Разом з інвестиціями VW в цей ринок обсягом $84 млрд, це може радикально змінити автомобільний ринок.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас