Китай закриває на своїй території всі північнокорейські компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай закриває на своїй території всі північнокорейські компанії

Світ
969
Офіційний Пекін розпорядився закрити до кінця поточного року всі північнокорейські компанії, які на даний час працюють на території КНР.
Про це з посиланням на міністерство зовнішньої торгівлі Китаю передає DW.
Крім того, буде також припинено діяльність спільних підприємств двох країн за кордоном.
На такий крок щодо свого партнера Китаю довелося піти через резолюцію Радбезу ООН про розширення санкцій проти Північної Кореї через її ядерну програму і регулярні провокації з пуском ракет.
При цьому наголошується, що обмеження не торкнуться північнокорейських компаній, які не ведуть комерційну діяльність або займаються проектами комунальної інфраструктури, і не отримують прибутку.
Раніше Пекін офіційно підтвердив, що в рамках санкцій ООН обмежить торгівлю з КНДР.
Зокрема, мова йшла про обмеження поставок нафти, заборону імпорту з Північної Кореї текстилю, а також експорту туди газового конденсату та скрапленого природного газу.
Нагадаємо, 3 вересня КНДР повідомила про успішне випробування водневої бомби. За даними Південної Кореї, потужність заряду становила до 100 кілотонн, що приблизно в чотири-п’ять разів сильніше, ніж ядерна бомба, скинута на японське місто Нагасакі в 1945 році.
Це було вже шосте ядерне випробування Пхеньяна з 2006 року.
Після цього президент США Дональд Трамп заявив про готовність задіяти ядерні можливості, щоб захистити себе і своїх союзників від ракетних провокацій КНДР.
У свою чергу постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що Радбез має прийняти “найсильніші санкції” стосовно північнокорейського режиму.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас