Франція вкладе €20 млрд в нову енергетичну програму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція вкладе €20 млрд в нову енергетичну програму

Енергетика
536
Уряд Франції планує вкласти €20 млрд в нову енергетичну програму. €9 млрд з них підуть на поліпшення ефективності використання енергії, €7 млрд – на перехід на відновлювані джерела, а €4 млрд – на прискорення введення електротранспорту, повідомляє Reuters.
Зокрема, протягом 5 років уряд планує впровадити 9-мільярдну програму з теплоізоляції будівель, які виділяють 20% парникових газів. Вона буде націлена в першу чергу на будинки для малозабезпечених і громадські будівлі, йдеться в заяві. «Число погано ізольованих будинків для малозабезпечених і пільговиків буде скорочено вдвічі, а чверть громадських будівель буде відремонтована відповідно до природоохоронних норм», – сказано далі. За 5 років має бути відреставровано в цілому 375 000 будинків.
Інвестиції в розмірі €7 млрд повинні стимулювати зростання відновлюваної енергетики Франції на 70%, зазначено в плані уряду. Частина цієї суми буде направлена ​​на дослідження та інновації для боротьби з кліматичними змінами і прискорить перехід Франції на ефективнішу і низьковуглецеву енергетику.
Ще третину парникових газів викидають автомобілі з ДВЗ, тому план передбачає виділення €4 млрд для переходу на менш «брудний» транспорт. Також кошти будуть спрямовані на авто- і залізничні мережі, поліпшення місцевої транспортної мережі та допомогу незахищеним господарствам в заміні старого автопарку, що забруднює атмосферу, на нові, більш екологічні моделі. План передбачає поступову відмову від 10 мільйонів старих автомобілів. В першу чергу це стосується бензинових двигунів, зареєстрованих до 1997 року, і дизельних старше 2001.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас