Вибухи в Калинівці: Турчинов назвав відповідальних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибухи в Калинівці: Турчинов назвав відповідальних

Казна та Політика
3010
За вибухи на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області несе відповідальність все керівництво Міноборони, починаючи від начальника Генштабу ЗСУ. Про це в четвер, 28 вересня, повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов під час зустрічі з журналістами.
“Країні завдано найбільший удар з початку війни – удар по нашій обороні, обороноздатності нашій… Це відповідальність, починаючи від начальника Генштабу по всій вертикалі тих, хто відповідає за оборону нашої країни“, – сказав Турчинов.
За його словами, Україна не здатна захистити свої стратегічні арсенали.
“І тому виникає питання якості захисту нашої країни. І поки у нас не будуть відповідати найвищі посадові особи, які не виконують якісно свої функції, ми будемо постійно рахувати наші втрати і наші збитки“, – пояснив секретар РНБО.
Турчинов відзначив велику кількість порушень, у тому числі пожежної безпеки, на складах зі зброєю та боєприпасами.
“Справді, дуже багато порушень, в тому числі в питанні забезпечення безпеки, протипожежної й іншої, протиповітряної безпеки на наших арсеналах. І це ті проблеми, які повинні були вирішити відповідно до рішень РНБО, Кабінету міністрів, Міністерства оборони, починаючи ще з пожежі, що сталася біля Сватового“, – сказав він.
Турчинов також підкреслив, що українські арсенали повинні бути здатні витримувати не тільки атаки БПЛА, але навіть атаку російської авіації.
“Таке завдання стоїть перед арсеналами, перед Збройними силами обороняти арсенали і бути готовими до активних агресивним проявів ворога“, – заявив він.

Довідка Finance.ua:

  • 26 вересня на території одного з найбільших арсеналів Міноборони поблизу міста Калинівка сталася пожежа, що спричинила детонацію боєприпасів.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас