Apple розкрила нові подробиці роботи Face ID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple розкрила нові подробиці роботи Face ID

Фондовий ринок
632
Компанія Apple повідомила нові подробиці про те, як працює технологія сканування облич Face ID, яка замінить Touch ID на майбутній iPhone X.
Представники компанії відзначили, що дані сканувань обличчя зберігаються тільки локально на вашому пристрої, пише видання Mashable.
Ще 12 вересня, на презентації технології, віце-президент Apple Філ Шиллер визнав, що проблеми з використанням нової технології можуть виникнути у близнюків.
“Якщо у вас є злий близнюк, вам справді потрібно захистити ваші конфіденційні дані за допомогою пароля”, – зазначив він.
Згідно з останньою оприлюдненою інформацією Apple, навіть схожі між собою брати і сестри можуть обдурити цю систему. Крім того, ідентифікатор обличчя може не працювати при використанні дітьми до 13 років через повністю несформовані деякі риси обличчя.
“Якщо вас це турбує, ми рекомендуємо використовувати пароль для автентифікації”, – заявили в компанії, визнавши, що технологія розпізнавання обличчя не настільки безпечна, як буквено-цифровий пароль.
В Apple також розповіли про доступ Face ID до сторонніх додатків.
“При використанні Face ID сторонній додаток отримує повідомлення тільки про те, чи була аутентифікація успішною, він не може отримати доступ до ID обличчя або даних, які пов’язані з зареєстрованим обличчям”, – відзначили в компанії.
Також в Apple описали, як саме Face ID буде стежити за змінами на обличчі користувача з плином часу. Повідомляється, що якщо сканування генерує частковий збіг і користувач відразу вводить правильний пароль, Face ID буде використовувати зазначений частковий збіг як нову точку відліку.
“Щоб поліпшити продуктивність розблокування і стежити за природними змінами обличчя та зовнішнього вигляду, Face ID буде збільшувати збережене математичне зображення з плином часу”, – пояснює Apple.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас