Китай з 2019 р. встановить мінімальні норми продажу автомобілів на альтернативному паливі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай з 2019 р. встановить мінімальні норми продажу автомобілів на альтернативному паливі

Технології&Авто
219
Китай з 2019 року вводить жорсткі мінімальні норми продажу гібридних автомобілів і електрокарів і на альтернативних джерелах – так званих New Energy Vehicles (NEV), повідомляє агентство “Сіньхуа”.
Автомобілі на альтернативному паливі повинні будуть становити певну частку продажів майже всіх автовиробників.
Компанії з річними продажами на ринку КНР понад 30 тис. автомобілів в 2019 році повинні реалізувати не менше 10% машин з гібридними та електричними двигунами, оголосило у четвер міністерство промисловості та інформаційних технологій Китаю. До 2020 року ця частка зросте до 12%. Ті автовиробники, які не зможуть виконати дані вимоги, повинні будуть купувати в уряду права на роботу на китайському ринку або сплачувати штрафи.
Таким чином, влада Китаю дає автомобілебудівним концернам додатковий час на підготовку до нових вимог. Раніше передбачалося, що квоти в галузі будуть введені вже в 2018 році на рівні 8%.
Однак транснаціональні компанії в червні написали колективне звернення до китайської влади, в якому називали введення квот з 2018 року нереальною вимогою і просили пом’якшити перехід до нових правил. Крім того, вони закликали до рівних умов роботи для китайських і іноземних компаній.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас