У Міносвіти розповіли про податкову ставку на прибуток для стартапів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міносвіти розповіли про податкову ставку на прибуток для стартапів

Казна та Політика
465
Законопроект про підтримку стартапів передбачає встановлення податкової ставки на прибуток для них на перші 2 роки на рівні 30% від чинної, в третьому році – 50%, йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки України.
“У законопроекті для стартапів передбачено встановлення нижчої податкової ставки на прибуток. Зокрема, на перші 2 роки – 30% від існуючої податкової ставки на прибуток, в третьому році – 50%, четвертому – 60%, п’ятому – 70%”, – сказано в повідомленні.
Планується також заміна внесків соціального страхування, що здійснюються за працівників, фіксованим платежем. Він повинен бути в розмірі 2 мінімальних внесків соціального страхування незалежно від розміру зарплати.
“У документі ми чітко визначимо, що таке стартап, яку він повинен мати історію, річний дохід, на що має бути спрямована його діяльність. Окремо ми пропишемо поняття соціального та інноваційного стартапу – яким критеріям має відповідати той чи інший проект, щоб підпадати під ці визначення”, – цитує прес-служба директора департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій Міносвіти Віктора Шовкалюка.
Як повідомлялося, базова ставка податку на доходи підприємств становить 18%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас