Intel створила чіп, що імітує роботу людського мозку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel створила чіп, що імітує роботу людського мозку

Технології&Авто
2374
Компанія Intel розробила чіп Loihi, що імітує роботу людського мозку.
Про це повідомляє itc.ua.
Intel Loihi є нейроморфним комп’ютерним чіпом, який включає аналоги 130 тис нейронів і 130 млн синапсів. Ідея нейроморфних обчислень має на увазі, що чіпи розробляються таким чином, щоб імітувати архітектуру головного мозку людини, включаючи нейрони і синапси.
У процесорі реалізована можливість повністю асинхронної обробки через багатоядерну сітку, яка підтримує широкий спектр розсіяних, ієрархічних і повторюваних нейронних мережевих топологій з кожним нейроном, здатним зв’язуватися з тисячами інших нейронів.
Кожне з цих нейроморфних ядер включає в себе “механізм навчання”, який дозволяє змінювати параметри навчання ядра на ходу відповідно до конкретних потреб заданого робочого навантаження за допомогою контрольованих, неконтрольованих та інших навчальних парадигм.
Intel заявляє, що чіп Loihi спеціально розроблений для таких навантажень, як розробка і тестування декількох алгоритмів з високою алгоритмічної ефективністю для наступних завдань: планування маршруту, обмеження відповідності, розсіяне шифрування, вивчення словників, динамічне моделювання і адаптація.
Пристрій виготовляється за нормами 14-нанометрового технологічного процесу на базі традиційних матеріалів.
Останнім часом Intel активно нарощувала свої сили в сфері штучного інтелекту, вона скуповувала компанії і стартапи, що працюють в цій сфері (Nervana, Mobileye і ін), розширювала портфоліо інтелектуальної власності.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас