Полторак сказав, скільки боєприпасів було втрачено в Калинівці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полторак сказав, скільки боєприпасів було втрачено в Калинівці

Казна та Політика
5190
Наслідки вибухів у Калинівці могли бути більш трагічними, адже там зберігали чималий арсенал зброї, в тому числі великокаліберні ракети, а в арсеналі ще було місце, щоб прийняти більше озброєння.
Про це заявив міністр оборони Степан Полторак під час військового кабінету у Президента Петра Порошенка.
“Цей арсенал потенційно міг прийняти 140 тисяч тонн. Там було 83 тисячі тонн боєприпасів”, – заявив міністр, додавши при цьому, що 68 тисяч тонн з них становили власне боєприпаси, готові до застосування, інші – компоненти до них і металобрухт.
Також міністр розповів, кого покарали за попередні вибухи на військових складах в Сватовому та Балаклеї.
“Про притягнення до відповідальності. По Сватовому – був звільнений заступник начальника Генерального штабу генерал-лейтенант Володимир Хижий. Були притягнуті до відповідальності і оголошено службову невідповідність шістьом генералам і 46 офіцерам… Підсумки роботи по Балаклеї – до дисциплінарної відповідальності було притягнуто близько 80 осіб з різним ступенем покарання – починаючи від звільнення і закінчуючи зняттям з посади з розжалуванням”, – повідомив міністр оборони.
За словами радника міністра оборони України Юрія Бірюкова, частина боєприпасів і снарядів на військових складах в Калинівці була списана і підлягала утилізації.
«Там дуже екзотичні назви та багато компонентів. Решта – це боєприпаси і калібри, які використовуються», – сказав Бірюков в ефірі «5 каналу».
За його словами, в Калинівці вибухнула частина ракет зенітного ракетного комплексу «Куб» і частина ракет «Луна».
Як раніше інформувало агентство, в Калинівці 26 вересня на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Із зони можливого ураження було евакуйовано близько 30 тисяч осіб.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас