День фінансів, 27 вересня: аліменти по-новому, "проколи" бізнесу з готівкою і півжиття до пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 вересня: аліменти по-новому, "проколи" бізнесу з готівкою і півжиття до пенсії

1256
Новинний фон середи, 27 вересня, стосується багатьох українців, від малого до великого:
Навчання:
Опубліковано Закон про освіту. Закон передбачає три форми отримання освіти, а також пропонує новий підхід до розвитку вчителя та його педагогічної свободи. У ньому також передбачено, що діти нацменшин в Україні продовжуватимуть вивчати рідну мову, а з середньої школи починатимуть вчитися державною мовою.
Робота і заощадження:
Шукаєте, куди зараз вигідно вкласти гроші? Своєю думкою поділився голова Комітету економістів України Андрій Новак. За його словами, оскільки за останні три роки рівень доходів багатьох українців дуже знизився, у населення зараз вже немає фінансової можливості скуповувати великі обсяги валюти.
*****
Від спонсора сьогоднішньої розсилки:
Ви власник, директор міжнародного бізнесу, корпоративний юрист або інвестор, але давно не відвідували корисні для бізнесу заходи?
Наш надійний партнер – компанія CIS Wealth, професійний організатор бізнес-заходів у країнах СНД та Європі, просить переказати, що 15 листопада 2017 в готелі Fairmont Grand Hotel (Київ, Україна) чекає на тих, хто шукає найактуальніші рішення в світлі світових тенденцій, що швидко змінюються, та останніх нюансів українського та міжнародного законодавства, на Українському Бізнес-Форумі 2017 (UBF)!
Тут буде безліч можливостей для спілкування та обміну досвідом, 12 практичних презентацій від провідних професіоналів галузі з України та Європи, понад 20 експонентів – банків та юридичних компанії, більш ніж 250 учасників з України та 20 інших країн. Цікаво? Хочете дізнатися про подію більше? Тоді вам сюди.
*****
Кабмін збільшив мінімальний розмір аліментів. Згідно з рішенням, розмір аліментів повинен бути достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини, але не менше ніж 50% прожиткового мінімуму.
Український бізнес стали частіше штрафувати за “проколи” з готівкою. А якщо точніше, ДФС України з початку 2017 року оштрафувала підприємців на 272,7 млн грн за порушення в сфері готівкового обігу. Це на 35% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Пенсія:
Українцям доведеться працювати до пенсії півжиття (інфографіка). Такі результати дослідження експертів Економічного дискусійного клубу (ЕДК) щодо середнього трудового стажу для мінімальної пенсії в країнах Європи. При цьому соціологи кажуть, що важливіше питання не в тому, хто скільки років працює, а хто скільки років живе до і після пенсії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас