Ryanair скасовує додаткові 18 тис. рейсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ryanair скасовує додаткові 18 тис. рейсів

Фондовий ринок
1120
Ірландський лоукостер Ryanair заявив про скасування 400 тис. замовлень з листопада 2017 року по березень 2018-го.
Про це пише The Telegraph.
Авіакомпанія щодня буде скасовувати близько 25 рейсів аж до березня 2018 року. Такий крок, на думку керівництва Ryanair, “усуне” весь ризик наступного скасування рейсів.
Постраждалим пасажирам нададуть ваучер на польоти в розмірі 40 євро. Це дозволить їм забронювати квиток на будь-який рейс Ryanair з жовтня по березень 2018 року.
Сьогодні вже скасовано понад 200 рейсів, які прямували в/з аеропорту Лондон Станстед, і незначна кількість – у Единбурзі, Манчестері та Бірмінгемі.
Раніше повідомлялося про те, що Ryanair буде скасовувати приблизно по 50 рейсів щодня до жовтня цього року. У компанії пояснювали такий крок погодними умовами, страйком диспетчерів і накопиченими відпустками пілотів. Щоб дати можливість своїм льотчикам відпочити, компанія і пішла на такий безпрецедентний крок. Іноземні експерти оцінили збитки Ryanair у $35 млн, які будуть витрачені на компенсації пасажирам.
У свою чергу, зарубіжні ЗМІ пишуть, що ці причини скасування рейсів не є справжніми. Припускають, що справжня причина скасування великої кількості рейсів пов’язана з дефіцитом пілотів у компанії.
Цю інформацію підтверджували і самі льотчики, які послалися на “нелюдські” умови праці. За їхніми словами, керівництво компанії пропонувало солідну премію (£ 12 тис. для командирів і £ 6 тис. для перших пілотів) в обмін на гарантію залишитися до жовтня 2018 року.
Варто зазначити, що другий етап скасування рейсів Ryanair збільшує число постраждалих пасажирів більш, ніж у два рази – до 700 тис. людей.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас