У канадській провінції Онтаріо запустять водневі поїзди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У канадській провінції Онтаріо запустять водневі поїзди

Технології&Авто
689
Як повідомляє офіційний сайт уряду Онтаріо, канадська провінція планує модернізувати мережу залізниць GO Transit. Родзинка плану — заміна традиційних електровозів, що живляться від дротів, на локомотиви на водневому паливі.
Запропонована програма передбачає перетворення місцевої залізниці на сучасну транспортну мережу, яка буде відповідати екологічним стандартам. У рамках програми, зокрема, підготують техніко-економічне обґрунтування використання водневих паливних елементів. Успіхи в розвитку електропоїздів на водневому паливі змушують чиновників Онтаріо розглядати цю «зелену» технологію як альтернативу звичайній силовій електромережі.
Розробка проекту, який має умовну назву Hydrail, буде завершена до кінця цього року. За задумом влади, водневі паливні елементи будуть встановлюватися на двоярусних електричних поїздах EMU (Electric Multiple Unit), подібних до тих, що використовуються у Великобританії (Heathrow Flyer), Франції (AGV) і Торонто (поїзди підземки Rocket). Уряд Онтаріо передбачає, що реалізація проекту дозволить істотно збільшити кількість поїздок, зробити GO Transit більш швидкою і зручною для пасажирів та збільшити кількість робочих місць. У розробку програми вкладено $21,3 млрд.
Ентузіазм влади Онтаріо поділяють не всі. Так, аналітик сайту Clean Technica вважає дивним захоплення чиновників водневими транспортними засобами і запитує: чи не дешевше використовувати для забезпечення поїздів енергією звичайні дроти електропередач? На його думку, заявлені урядом цілі щодо створення мережі швидких і оперативних залізничних перевезень можуть бути реалізовані за допомогою вже наявних технологій.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас