Розрив між бідними і багатими в США продовжує збільшуватися - ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розрив між бідними і багатими в США продовжує збільшуватися - ФРС

Світ
546
Розрив добробуту між найбіднішими і найбагатшими домогосподарствами США досяг рекорду деякий час назад і продовжує збільшуватися, заявила у вівторок член ради керуючих Федеральної резервної системи (ФРС) Лейл Брейнард.
За даними дослідження ФРС, частка доходів, зосереджених серед 1% найбільш забезпечених домогосподарств, збільшилася в 2016 році до 39% в порівнянні з 30% в 1989 році.
Нерівність доходів може стримувати зростання споживчих витрат в цілому, оскільки багаті споживачі, швидше за все, направлять на заощадження основний обсяг додаткового доходу, який вони отримують в порівнянні з найбіднішими громадянами, сказала Л.Брейнард.
Доходи і добробут населення США, як і раніше, багато в чому визначаються расовими відмінностями, показало дослідження американського ЦБ.
Середній дохід білих сімей в 2015 році становив $123 тис. на рік, чорних – $54 тис. на рік, згідно з підрахунками ФРС. Середні накопичення білих домогосподарств у 2016 році дорівнювали $933 тис. проти $138 тис. для афроамериканців.
Дослідження ФРС буде опубліковано в повному обсязі в середу, 27 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас