Білл Гейтс: «Я не згоден з Маском, що ШІ влаштує кінець світу» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл Гейтс: «Я не згоден з Маском, що ШІ влаштує кінець світу»

Технології&Авто
1965
У скептицизму Ілона Маска щодо щасливого спільного майбутнього людини та ШІ з’явилися нові імениті противники, пише VentureBeat. І засновник і нинішній керівник Microsoft Білл Гейтс, і Сатья Неделла в унісон заявили, що Маск надто сильно переживає з приводу небезпеки штучного інтелекту.
Гейтс сказав, що проблема підконтрольності штучного розуму не повинна турбувати людину. Вона не є чимось загрозливим. «Це той момент, в якому я не згоден з Ілоном, — говорить Гейтс. — Ми не повинні панікувати. При цьому, звичайно, не можна повністю ігнорувати той факт, що така проблема раптом може виникнути в майбутньому».
Наделла у своєму виступі підтримав свого боса. Він вважає, що сьогодні є безліч індикаторів, які говорять про те, що ШІ і далі буде розвиватися. Але цей розвиток буде проходити тільки на тому рівні, на якому дозволить людина. І ступінь свободи штучного розуму також поки що повністю залежить від людей. Наделла каже, що контроль над ШІ повністю в руках людства, і це буде його вибір: зберегти контроль або створити умови вседозволеності. Найголовніший момент у виступах обох був у тому, що сьогодні ШІ під контролем, і замість того, щоб чекати, поки він влаштує кінець світу, потрібно формувати його подальший вигляд.
Маск натомість дотримується голлівудського сприйняття проблеми ШІ. На його думку, сценарій Термінатора цілком може втілитися в реальність. Найсвіжішою його заявою стало те, що ШІ сьогодні набагато небезпечніший за Північну Корею. За прогнозами Маска, умовний «Скайнет» не стане попереджати і питати дозволу, якщо почує небезпеку, він просто запустить атомну зброю проти людей. У появі «зловісного» ШІ, на думку Маска, не останню роль може зіграти інтерес до цієї технології на державному рівні. «Почалося», — сказав він, коли Володимир Путін заявив, що майбутнє в руках у тих, хто лідирує в галузі штучного інтелекту.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас