Стали відомі результати виборів у Німеччині (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стали відомі результати виборів у Німеччині (інфографіка)

Казна та Політика
1330
На парламентських виборах у Німеччині, які пройшли 24 вересня, перемогу здобув правлячий блок християнсько-демократичних партій ХДС/ХСС на чолі з канцлером Ангелою Меркель. Про це свідчать попередні офіційні результати голосування за підсумками обробки всіх бюлетенів.
Блок ХДС/ХСС підтримали 33% виборців. За їхніх нинішніх партнерів по урядовій коаліції – соціал-демократів (СДПН) – проголосували 20,5%. Втрата обох партій суттєво впала в порівнянні з минулими виборами. У 2013 році християнські демократи набрали 41,5%, СДПН – 25,7%. Соціал-демократи, які показали найгірший результат в післявоєнній історії Німеччини, вже оголосили про перехід в опозицію.
На третьому місці опинилася правопопулістська “Альтернатива для Німеччини” (АдН) з 12,6% голосів. Далі йдуть: ліберальна Вільна демократична партія (ВДП) – 10,7%, Ліва партія – 9,2% і партія “Союз-90” /зелені” – 8,9%. Решта партій отримали менше 5%, необхідних для проходження в парламент.
Враховуючи намір СДПН піти в опозицію, фактично єдиним математично і політично можливим варіантом нової правлячої коаліції буде союз ХДС/ХСС, ВДП та “зелених”. Раніше всі парламентські партії відкинули можливість співпраці з правопопулістською АдГ.

Явка на виборах склала 76,2%, в попередніх парламентських виборах в голосуванні взяли участь 71,5% виборців.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас