Китайський інтернет-гігант інвестує $1,5 млрд у безпілотні автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський інтернет-гігант інвестує $1,5 млрд у безпілотні автомобілі

Технології&Авто
272
Китайський інтернет-гігант Baidu, відомий по створенню найбільшої в Піднебесній пошукової системи, анонсував фонд інвестицій у технології для безпілотних автомобілів.
Проект отримав назву Apollo Fund і фінансування в розмірі 10 млрд юанів ($1,52 млрд). За планами Baidu, в найближчі три роки кошти з фонду отримають 100 проектів самокерованих машин.
Як зазначає агентство Reuters, запуск фонду збігся з виходом Apollo 1.5 — другого покоління софтверної платформи з відкритим вихідним кодом для робомобілів, що розвивається компанією.
Після декількох років самостійної роботи над технологіями автономного транспортного управління Baidu вирішила відкрити до них доступ партнерам, що, за задумом компанії, повинно прискорити їх розвиток і допомогти Baidu конкурувати з Tesla і Google.
В останньому на даний момент оновленні Apollo партнери можуть отримати доступ до нових технологій розпізнавання перешкод на дорозі, карт високої роздільної здатності та інших функцій.
На даний момент у Baidu налічується 70 партнерів проти 50 у липні. Серед них — виробник графічних рішень NVIDIA і розробник навігаторів TomTom.
Baidu розраховує, що безпілотні автомобілі будуть готові до виходу на китайські дороги загального користування до 2020 року.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас