Новий метод 3D-друку алюмінію стане проривом в металургії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий метод 3D-друку алюмінію стане проривом в металургії

Технології&Авто
1168
Фахівці Лабораторії HRL в Каліфорнії розробили метод тривимірного друку високоміцних сплавів алюмінію. Нова технологія відкриє шлях до створення більш легкої і швидкої авіації, що економніше витрачає паливо.
Сучасні літаки скріплюють тисячі металевих заклепок і з’єднувальних деталей, оскільки легкі, але міцні алюмінієві сплави погано реагують на вплив високих температур — метал слабшає і тріскається. Цю проблему і збираються вирішити у каліфорнійській лабораторії, розробивши метод 3D-друку найбільш широко використовуваних типів високоміцних алюмінієвих сплавів (зокрема, Al7075 і Al6061), затребуваних не тільки в авіації, але і в автомобілебудуванні. Крім того, той самий метод можна пристосувати для виготовлення високоміцної сталі і нікелевих суперсплавів, повідомляє New Scientist.
Суть методу полягає в покритті металевих частин наночастинками, які створюють каркас для розплавленого під впливом лазера металу. Коли він охолоджується, сплав набуває кристалічної структури наночастинок, яка запобігає появі тріщин. Таким чином, кінцевий продукт зберігає всю свою міцність.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас