Комісія з термінової біржової торгівлі: блокчейн відповідає національним інтересам США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Комісія з термінової біржової торгівлі: блокчейн відповідає національним інтересам США

Фінтех і Картки
390
Під час виступу перед американськими урядовими установами глава Комісії з термінової біржової торгівлі (CFTC) Крістофер Джанкарло заявив, що “блокчейн відповідає національним інтересам США”. Про це пише CoinDesk.
“Розподілений реєстр і блокчейн-технології кидають виклик фундаментальним принципам нашої фінансової інфраструктури, – зазначив він. – Всі сфери нашої діяльності мають бути оцифровані. Єдине, що ще не оцифровано – це регулювання. Ми все ще залишаємося “аналоговим” регулятором цифрових ринків”.
На думку Джанкарло, уряд повинен впроваджувати технологію блокчейн в роботу контролюючих органів. У свою чергу, регулятори повинні йти в ногу зі стрімким розвитком цифрової економіки.
“Нинішній ентузіазм щодо певних криптовалют не повинен вводити в оману інвесторів і регулятивні органи щодо багатьох ризиків, властивих даній сфері”, – застеріг він.
Джанкарло також зазначив, що Комісія не збирається виходити за рамки своїх повноважень і займатися класифікацією всіх існуючих на сьогоднішній день токенів. Крім того, глава відомства переконаний, що чинна нормативно-правова база потребує негайного оновлення.
“…наші правила розроблялися не для цієї технології. Насправді, наші правила створювалися для ринків, які вже не існують, і нам треба їх оновити”, – підсумував глава CFTC.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас