Податкові надходження від великого бізнесу з початку року перевищили 176 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкові надходження від великого бізнесу з початку року перевищили 176 млрд гривень

Казна та Політика
190
З початку поточного року великий бізнес заплатив понад 176 млрд гривень платежів, що на 21% перевищує рівень відповідного періоду минулого року.
Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.
Згідно з даними Офісу великих платників податків ДФС, частка податкових платежів великих платників склала 58,3% від загального збору державного бюджету податкових платежів по Україні. В розрізі основних податків державна скарбниця за 8 місяців отримала: податку на додану вартість – 76 млрд гривень, акцизного податку – 41 млрд гривень, податку на прибуток – 36,3 млрд гривень і частину чистого прибутку – 6,6 млрд гривень.
За результатами проведеного аналізу спостерігається значне зростання податку на додану вартість у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 13,4 млрд гривень, або на 21%, податку на прибуток на 9,3 млрд гривень, або на 34% та акцизного податку на 6,9 млрд гривень, або на 20%. Позитивна динаміка зростання надходжень протягом останніх місяців пов’язана, насамперед, зі зростанням відрахувань підприємств видобувної промисловості, переробної промисловості, постачальниками електроенергії і газу, торгівлі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас