Різниця між середньомісячною зарплатою чоловіків і жінок скоротилася на 5 п. п. до 20,4% в 1-му півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Різниця між середньомісячною зарплатою чоловіків і жінок скоротилася на 5 п. п. до 20,4% в 1-му півріччі

Особисті фінанси
137
Різниця між розміром середньомісячної зарплати чоловіків і жінок скоротилася на 5 процентних пунктів до 20,4% у січні-червні.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики.
“Для зменшення розриву в оплаті праці чоловіків і жінок збільшено розмір мінімальної заробітної плати, що дозволило підняти рівень оплати праці в бюджетній сфері, де переважно зайняті жінки. Результатом цих нововведень стало скорочення за півроку такого розриву на 5%. Якщо на початок року середньомісячна зарплата чоловіків перевищувала середньомісячну зарплату жінок на 25,4%, то у першому півріччі розрив скоротився до 20%”, – йдеться у ньому.
Водночас відзначається, що актуальною для України залишається нерівність чоловіків і жінок при прийнятті політичних та економічних рішень.
Зокрема, це проявляється в низькому представництві жінок на керівних посадах, у тому числі в бізнес-структурах, низькому рівні економічної активності жінок, наявності фактів дискримінації за ознакою статі.
У квітні Кабінет Міністрів схвалив концепцію державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас