Тест двигунів найбільшого в світі літака Stratolaunch пройшов успішно (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тест двигунів найбільшого в світі літака Stratolaunch пройшов успішно (фото, відео)

Технології&Авто
1570
Приватна компанія Stratolaunch провела тестування двигунів найбільшого в світі літака з однойменною назвою. Всі шість турбореактивних двигунів повітряного судна успішно пройшли тестові процедури.
В рамках даного тестового прогону проводилися три фази тестування. Спочатку використовувалися додаткові джерела енергії для «сухих двигунів». Потім був здійснений перехід до фази «мокрих двигунів», коли до них почало надходити пальне. Нарешті, кожен двигун запускався і тестувався індивідуально. В процесі тестування всі двигуни функціонували належним чином.
Piccy.info - Free Image Hosting
Компанія Stratolaunch була створена в 2011 році колишнім співзасновником Microsoft Полом Алленом (Paul Allen). Перед компанією була поставлена ​​досить амбітна мета – створити гігантський літак, який зможе запускати ракети в космос.
Piccy.info - Free Image Hosting
У підсумку, було розроблено масивне повітряне судно Stratolaunch, що складається з двох фюзеляжів довжиною 72 метри кожен. Конструкція також включає загальне крило довжиною 117 метрів. Маса самого Stratolaunch становить близько 500 тис. фунтів (близько 228 тонн), а максимальна злітна вага – 1,3 млн фунтів (близько 590 тонн).
Piccy.info - Free Image Hosting
Приводиться в рух літак за допомогою шести двигунів від Boeing 747. Серед інших особливостей гіганта виділяються 28 коліс шасі.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас