Ілон Маск виділив $15 млн на революцію в освіті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск виділив $15 млн на революцію в освіті

Світ
1040
Підприємець Ілон Маск інвестував $15 млн в програму розвитку глобальної освіти, запущену організацією XPRIZE. Творці проекту займуться розробкою ПЗ для навчання дітей з країн, що розвиваються, базовим навичкам читання, письма та арифметики.
Близько 250 млн дітей у всьому світі не мають доступу до початкової та середньої освіти. За оцінками ООН, для навчання цих дітей будуть потрібні послуги 1,6 млн вчителів, а до 2030 року – вже 3,2 млн. Вирішити проблему має намір організація XPRIZE, яка запустила програму Global Learning. Творці проекту збираються розробити програмне забезпечення з відкритим кодом, яке допоможе дітям з країн, що розвиваються, самостійно освоювати читання, письмо і базову арифметику.
Як повідомляє Forbes, Ілон Маск інвестував в програму $15 млн. Раніше підприємець критикував традиційну математичну освіту в школах. На думку Маска, розв’язання абстрактних завдань і рівнянь не може зацікавити в предметі, через це сам предмет здається учням відірваним від реальності.
Як саме будуть викладати арифметику й інші предмети в країнах, що розвиваються, можна буде дізнатися в квітні 2019 року, коли XPRIZE підіб’є підсумки конкурсу і відбере розробника кращої навчальної програми.
У вересні компанія визначила п’ятьох фіналістів, кожен з яких отримає $1 млн і можливість протестувати свої розробки в Танзанії вже в листопаді цього року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас