Нацбанк скоректував прогноз зростання ВВП на кінець 2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк скоректував прогноз зростання ВВП на кінець 2017

Казна та Політика
972
Національний банк України скоректував прогноз зростання валового внутрішнього продукту України на кінець 2017 року. Про це повідомляє прес-служба НБУ. Так, згідно з оновленим прогнозом, незначне сповільнення приросту економіки продовжиться і в другому півріччі.
Як пояснюють експерти регулятора, це зумовлено традиційним збільшенням ваги продукції рослинництва. У цьому році очікується високий урожай, який, однак, буде трохи меншим в порівнянні з рекордним попереднім роком. В окремих видах діяльності зростання сповільниться на тлі підвищення бази порівняння.
Перш за все, це буде помітно в будівництві та інших видах діяльності, які залежать від інвестиційної активності. Інвестиційний попит при цьому залишиться високим. Про це, зокрема, свідчать ділові очікування підприємств, які в III кварталі 2017 були найвищими з середини 2013 року.
Також поліпшується цінова кон’юнктура на зовнішніх ринках, що відбивається в нарощенні випуску металургійними підприємствами.
Загалом, поточна динаміка показників реального сектора і результати першого півріччя 2017 свідчать про збільшення ймовірності того, що економічне зростання за підсумками 2017 перевищить прогноз Національного банку (1,6% р/р), оприлюднений в інфляційному звіті за липень 2017 року.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас