Нова вітрова турбіна від GE може забезпечити енергією 5000 будинків (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова вітрова турбіна від GE може забезпечити енергією 5000 будинків (фото)

Технології&Авто
1153
Стартап компанії GE Renewable Energy вартістю $10 млрд представив нову берегову вітрову турбіну, сконструйовану для місць з низькою і середньою швидкістю вітру, повідомляє Futurism.
Стартап компанії GE Renewable Energy показав найбільшу високоефективну вітряну турбіну. Вона сконструйована для берегового використання, її висота становить 240 метрів, а діаметр лопатей – 158 метрів. Компанія заявляє, що турбіна потужністю 4,8 мегават здатна генерувати достатньо енергії, щоб забезпечити електрикою 5000 будинків, при тому, що вона сама буде розташована в місцях з середньою і низькою швидкістю вітру.
Коли енергію вітру тільки почали освоювати, в пріоритеті були місця з високою швидкістю вітру – через об’єктивні причини. Зараз фокус уваги змістився на максимальне виробництво енергії в місцях з середньою і низькою швидкістю вітру, а раз так, GE сконструювала турбіну спеціально під цю задачу.
Нова вітрова турбіна від GE може забезпечити енергією 5000 будинків (фото)
«Це найважливіший крок в технології виробництва турбін і їх ефективності, тому ми дуже раді представити цю турбіну саме зараз, – заявив Піт МакКейб, президент і виконавчий директор вітрового бізнесу GE. – Вона прекрасно підходить для всіх країн із середнім і низьким вітром, наприклад, для Туреччини, Німеччини та Австралії».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас