Google запустила в Індії сервіс платежів на основі ультразвуку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google запустила в Індії сервіс платежів на основі ультразвуку

Світ
353
Компанія Google, що належить Alphabet, запустила в Індії новий мобільний додаток для грошових переказів Tez. Програма дозволяє миттєво переказувати гроші, використовуючи ультразвук на телефоні. Компанія розробляла Tez за участю індійського уряду, який намагається перевести всю країну на безготівкові платежі.
Для Google Індія — це другий за розміром ринок після США. Компанія давно досліджує можливості охопити країни, що розвиваються, які тільки починають освоювати нові цифрові технології. У Google потенційних користувачів називають «Наступним мільярдом», і їх залученням компанія займається останні два роки. Так, вона надала безкоштовний доступ до Wi-fi 150 залізничним станціям в Індії, а також запустила додаток YouTube Go, розрахований на індійський ринок.
Новий платіжний додаток Tez також укладається в цю програму. Уряд Індії планує перевести всю країну на безготівкові платежі, і хоча на ринку вже є кілька популярних P2P-сервісів, у Tez є шанси завоювати популярність.
Додаток побудовано за типом месенджера. Користувачі можуть переводити гроші всім контактам з телефонної книги, а транзакції при цьому будуть виглядати як стрічка повідомлень. Також Tez можна використовувати для оплати покупок офлайн і в інтернеті.
Однак найбільш цікава функція — це оплата за допомогою звукового QR-коду. За її допомогою користувачі можуть переказувати один одному гроші, не афішуючи свій номер телефону і номер рахунку в банку. Головна вимога — і платник, і одержувач повинні знаходитися поруч, щоб їхні смартфони встановили звуковий контакт. Пристрої обмінюються не чутними людині ультразвуковими сигналами і підтверджують платіж.
Звукові QR-коди працюють на будь-яких пристроях з динаміками і мікрофоном, на яких встановлено додаток. NFC-чіп для такого типу платежів не потрібен.
Tez базується на державній платіжній системі UPI (єдиний платіжний інтерфейс), якою в країні користується близько 55 банків. Використанням UPI Google дозволяє відстежувати, хто і кому переказав гроші, — цей факт компанія підтвердила журналу BuzzFeed.
Технічно у Tez є функція проведення платежів за допомогою біометричного ID в системі Aadhaar, яка поступово стає стандартом реєстрації кожного жителя без винятку. Поки що ця функція не активна, оскільки не всі питання приватності врегульовані.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас