Україна отримає понад 1 млрд грн прибутку від оренди держмайна – ФДМУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримає понад 1 млрд грн прибутку від оренди держмайна – ФДМУ

Казна та Політика
151
Фонд державного майна України (ФДМУ) планує отримати понад 1 млрд грн прибутку від 19 тис. договорів оренди держмайна.
Про це заявив керівник Фонду Віталій Трубаров, передає прес-служба ФДМУ.
“До кінця року ця цифра буде більше ніж мільярд”, – заявив керівник Фонду.
Крім того, він додав, що станом на серпень прибуток від держмайна склав майже 673 млн грн.
Він також додав, що ФДМУ розробив та передав в профільні міністерства проект закону про оренду державного і комунального майна.
Згідно з цим законопроектом, оренда буде здійснюватися виключно через електронні аукціони, скасовується необхідність отримувати додаткові дозволи, а сам процес здачі в оренду зменшиться до 45 днів з нинішніх 145.
“Фонд пропонує здавати в оренду майно виключно на електронних аукціонах. Або через систему ProZorrо, або через будь-яку іншу, але у форматі “без конкурсних комісій”. Процес повинен бути публічним, конкурентним, а ціна максимальною”, – сказав Трубаров.
За його словами, орендар зможе самостійно визначати суб’єкта оціночної діяльності, інформація про об’єкт оренди буде розміщена на офіційному сайті і не вимагатиме ніяких запитів, а кожні три роки буде відбуватися актуалізація вартості.
“Процес буде виглядати так: формування переліку об’єктів з наступним оприлюдненням, оцінка об’єкта потенційним орендарем, рецензування звіту про оцінку, оголошення та прийом заявок, перевірка учасників і аукціон”, – розповів він.
Керівник Фонду держмайна також зазначив, що такий порядок передачі об’єктів державної та комунальної власності в оренду буде як для єдиних майнових комплексів, так і для окремих об’єктів нерухомого та рухомого майна.
Раніше повідомлялося, що Фонд держмайна розробив законопроект Про приватизацію (№7066), в якому пропонує продавати держоб’єкти за 1 грн, якщо на них тричі не буде попиту за ринковою вартістю.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас