Ізраїль допоможе Китаю перейти на штучне м'ясо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль допоможе Китаю перейти на штучне м'ясо

Технології&Авто
1413
Китай уклав угоду з Ізраїлем, яка дозволить останньому вивести на ринок найбільш густонаселеної країни свої технології зі створення штучного м’яса, пише Qz. Китай потерпає від забруднення повітря і, в тому числі, за допомогою штучного м’яса хоче поліпшити екологічну обстановку в країні.
В Ізраїлі цю угоду називають величезною ринковою можливістю. Договір з китайськими чиновниками в якийсь момент може вилитися для ізраїльських компаній у величезні прибутки. Сума першого підписаного контракту склала $300 млн. Угода дає право китайським компаніям користуватися ізраїльськими технологіями і допомогою місцевих компаній.
В першу чергу китайський уряд розраховує знизити викиди вуглекислого газу за допомогою нових харчових технологій. Раніше в Китаї влада озвучила намір підштовхнути своїх громадян до того, щоб споживати менше яєць і м’яса. Справа в тому, що тваринництво є однією з головних причин виникнення парникових газів. З ізраїльськими технологіями Китай планує переводити людей на штучне м’ясо, що має призвести до зниження рівня викидів. У цьому погляди управлінців з Китаю збігаються з відомим мільярдером Річардом Бренсоном, який вважає, що штучне м’ясо і чиста енергія врятують планету.
На даний момент 8 компаній у світі займаються розробками рішень для промислового виготовлення штучного м’яса. 3 з них знаходяться в Китаї — SuperMeat, Future Meat Technologies і Meat the Future. Договір відкриває їм шлях на новий, готовий до змін ринок. Це дає шанс і іншим компаніям: ринок імпорту м’яса в Китаї в 2016 році оцінювався в $10 млрд. В теорії 5 компаній також зможуть знайти собі місце, якщо, звичайно, Китай пустить їх. Очікується, що штучне м’ясо гарантовано знайде свого споживача тут.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас